Korisne informacije za video snimke

 • Crep od betona odoleva, oluji, mrazu, kiši i odlično se uklapa

  Jako je bitno u sadašnjim ekstremnim vremenskim prilikama kakav materijal štiti naš dom. Krov je najviše izložen vremenskim neprilikama. U vestima retko kada vidimo, oborene i oštećene betonske crepove. Izrađeni su od gustog, čvrstog betona i uspešno odapiru mrazevima i jakoj kiši. Ovo je jako bitno jer su izloženi čestoj promeni mraza i otopljenja. Na našem podnevlju temperatura varira između -25 stepeni zimi i do +40 stepeni leti, a betoski crepovi to znaju podneti. Crep od betona izvrsno dobro podnesi i toleriše takve promene. Zato severnije od nas koriste samo betonske crepove dok južnije već odgovara crep i od pečene gline.

  Zahvaljujući visokoj tehnologiji proizvodnje betonskih crepova precizno se preklapaju i nema deformacije. Ovo je jako bitno da bi dobili harmoničan krov.

 • Iz prirodne osnovne sirovine ?

  Često se pita, šta je prirodno ?

  Znate li od čega se sastoji beton ?

  Mnogi misle da beton nije prirodni materijal. A sastoji iz mešavine peska, vode i cementa (visoko zagrejani mleveni kreč) i farba koja je korišćena od prirodnog oksida gvožđa. Iz ovoga se vidi da je betonski crep prirodan.

 • Ekološki izbor

  Primenjujemo zatvorenu tehnologiju kojoj zahvaljujući proces poizvodnje crepa zahteva puno manju količinu energije, što ujedno znači i smanjenu emisiju štetnih materijala. Prema rezultatima relevantnih kontrola uticaja na okolinu za proizvodnju krovopokrivačkih materijala, proizvodnja betonskog crepa se u pogledu opterećenja za okolinu i korišcenja energije (emisija ugljen- i sumpor- dioksida, zagađivanje okoline otpadom) nalazi na trećem mestu, odmah iza trske odnosno drvene šindre.

   

 • Koliko treba da teži kompletan krov ?

  Prosečna težina crepa izmosi 38-45 kg/m². Ova težina je 20% od kompletne težine krova, ostalo ide na težinu snega, pritiska vetra kao i upotrebljene građe. Ako sve ovo saberemo izađe maksimum do 180-200 kg/m². Ukoliko je nagib krova manji od 45º onda težina krova odupire jakim vetrovima i samo spoljašne crepove treba dodatno fiksirati.